top of page
Zoeken

Zoete broccoli tahin met witlof

Tessa Lutgert - van der Sommen

Meer trek? voeg dan wat quinoa, zilvervliesrijst of zilvervliesrijst noedels toe.



Ingrediënten (2 personen)

1 tl ghee/kokosolie

1 stronk broccoli

2 sinaasappels

2 stronkjes witlof

1 el tahin (sesampaste)

1 handvol walnoten (gehakt)

1 el honing

Snuf zout & peper


Bereiding

  1. Was en snijd de broccoli in stukken en stoom beetgaar.

  2. Maak de witlof schoon en snijd klein,  en bak vervolgens een paar minuten in ghee op middelhoog vuur. 

  3. Verwarm artjes van 1 gesneden sinaasappel en de stukjes walnoot kort toe aan dit geheel 

  4. Pers de andere sinaasappel uit.

  5. Mix ondertussen de tahin, de honing, uitgeperst sinaasappelsap met wat zout en peper.

  6. Verdeel de broccoli, witlof en sinaasappel over de borden. Garneer met de walnootstukjes en voeg wat dressing naar smaak toe.


Eet smakelijk!


Comments


bottom of page