Zoete aardappel bevat veel inuline, wat een langzame energie afgifte geeft waardoor je langer verzadigd blijft en je energie constanter. Inuline zorgt ook voor een versterking van je darmimmuniteit.

Ingrediënten (2 personen)
1 tl ghee
2 - 3 zoete aardappels
3 cm verse gember
1 tl kerriekruiden
1 blokje groentebouillon (bio)
Heet water
Snuf peper
Citroenrasp
50 gr geitenkaas
1 handvol walnoten, in stukjes (evt kort bakken)
Verse peterselie
Bereiding
Schil en snijd de zoete aardappels en verse gember.
Verhit de ghee en voeg.de verse gember toe. Bak kort aan.
Voeg dan ook de zoete aardappel stukjes mee.
Voeg heet water toe zodat de aardappel volledig onder water staat, en voeg ook het bouillon blokje en kerriekruiden toe.
Kook totdat de zoete aardappel zacht is, en pureer met een staafmixer.
Schenk uit en voeg een beetje geitenkaas, walnoten, citroenrasp en peterselie toe.
Eet smakelijk!
コメント