Venkelsoep met garnalen
- Tessa Lutgert - van der Sommen
- 27 mei 2024
- 1 minuten om te lezen
Venkel helpt bij het spijsverteren en verlicht darm- en maagklachten. Garnalen bevatten zink wat de darmimmuniteit versterkt. Een fijne combinatie voor je darmen deze soep. Eet je geen vis? Vervang de garnalen door cashewnoten. Meer trek: doe er wat quinoa of zilvervliesrijst bij!

Ingrediënten (2 personen)
1 el kokosolie om in te bakken
1 venkelknol
1 sjalotje
500 ml groentebouillon (bio bouillonblokje vd natuurwinkel bij voorkeur)
sap van 1/2 citroen
Bio garnalen (naar behoefte)
Zwarte peper & himalaya zout
Blaadjes munt
Bereiding
Was en snijd de venkel in stukjes en schil en snijd het sjalotje.
Verhit de kokosolie in een soeppan en voeg de stukjes venkel en sjalot toe.
Bak kort aan en voeg dan de groentebouillon toe, laat +/- 15 minuten zachtjes koken.
Besprenkel ondertussen de bio garnalen met het citroensap, en wat peper & zout.
Pureer de soep en garneer met de garnalen, blaadjes munt en een snuf zwarte peper.
Eet smakelijk!



Opmerkingen