top of page
Zoeken

Shiitake risotto

Tessa Lutgert - van der Sommen

Shiitake zit bomvol prebiotische vezels, voeding voor je gezonde darmbacterien, en is daarnaast eiwitrijk. Dus een fijne vleesvervanger.



Ingrediënten (2 personen)

100 - 150 gr zilvervliesrijst

1 el kokosolie 

1 groentebouillon blokje (bij voorkeur bio vd natuurwinkel)

1 teentje knoflook

150 gr shiitake

50 gr kastanjechampignons

1 handvol pijnboompitten

4 blaadjes basilicum

snuf zwarte peper


Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst zoals op de verpakking en voeg het bouillonblokje toe tijdens het koken.

  2. Snijd ondertussen de shiitake en kastanje champignons en pers de knoflook fijn.

  3. Verhit de kokosolie en voeg de knoflook, shiitake en kastanjechampignons toe en bak het geheel een paar minuten.

  4. Bak ondertussen de pijnboompitten kort in een droge pan.

  5. Giet de zilvervliesrijst af en voeg nog even bij het shiitake mengsel, meng door elkaar.

  6. Verdeel het geheel over de borden en doe er een stuf peper en stukjes basilicum overheen.


Eet smakelijk!


Comments


bottom of page