top of page
Zoeken

Shiitake Courgetti

Tessa Lutgert - van der Sommen

Voeg naar behoefte eventueel linzenpasta of rijstnoedels toe wanneer je meer trek hebt. Een lichtere avondmaaltijd is op zichzelf fijn voor je vertering en scheelt je energie gedurende de nacht zodat je uitgeruster wakker wordt.




Ingrediënten (2 personen)

1 tl ghee/kokosolie

1 sjalotje

200 gr courgetti (courgette snijden met een spirelli of kant en klare courgetti)

150 gr shiitake

1 handvol pijnboompitten

4 zongedroogde tomaten

blaadjes basilicum


Dressing

olijfolie

citroenrasp

sap van 1/2 citroen

peper en zout


Bereiding

  1. Snipper en snijd het sjalotje in stukjes en verwarm samen met de ghee op middelhoog vuur.

  2. Snijd de shiitake en voeg toe

  3. Bak een paar minuten en voeg dan ook de pijnboompitten toe.

  4. Doe ondertussen de courgetti in een andere pan samen met een beetje olijfolie, peper en zout. Bak 2 a 3 minuten.

  5. Verdeel de courgetti over de borden en voeg het shiitake mengsel toe.

  6. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes en voeg deze, samen met de basilicum ook toe.

  7. Meng de ingrediënten van de dressing en voeg naar behoefte toe.


Eet smakelijk!


Comments


bottom of page