top of page
Zoeken

Paksoi shiitake noedel mix

Tessa Lutgert - van der Sommen

Paksoi zit vol met vitamine C en helpt met het remmen van ontstekingen. Na aankoop kun je het ongeveer 2 - 3 dagen in de koelkast bewaren.



Ingrediënten (2 personen)

1 el ghee/kokosolie

1 paksoi

1/2 rode paprika

150 gr shiitake en/of kastanjechampi’s

1 handvol cashewnoten

2 nestjes zilvervliesrijst noedels

2 cm verse gember

1 teentje knoflook


Dressing

sap van 1/2 citroen

olijfolie extra vierge

1 tl tahin, sesampasta

Snuf himalaya zout en peper


Bereiding

  1. Schil en snijd het teentje knoflook en gember.

  2. Was en snijd de paksoi en paprika en snijd de shiitake en/of kastanjechampignons in stukjes.

  3. Verhit de ghee/kkosolie en voeg de knoflook, gember toe en shiitake/kastanjechampignons toe. Roer het geheel goed door.

  4. Voeg dan ook de paksoi (stukjes stengel), paprika en cashewnoten toe en warm het geheel een paar minuten op.

  5. Kook ondertussen de zilvervliesrijstnoedels in een aantal minuten gaar.

  6. Giet de zilvervliesrijst noedels af en voeg toe aan het groentemengsel., samen met de bladeren van de paksoi

  7. Verdeel de mix over de borden en voeg de dressing naar behoefte toe.

Eet smakelijk!


Comments


bottom of page