Paksoi zit vol met vitamine C en helpt met het remmen van ontstekingen. Na aankoop kun je het ongeveer 2 - 3 dagen in de koelkast bewaren.
Ingrediënten (2 personen)
1 el ghee/kokosolie
1 paksoi
1/2 rode paprika
150 gr shiitake en/of kastanjechampi’s
1 handvol cashewnoten
2 nestjes zilvervliesrijst noedels
2 cm verse gember
1 teentje knoflook
Dressing
sap van 1/2 citroen
olijfolie extra vierge
1 tl tahin, sesampasta
Snuf himalaya zout en peper
Bereiding
Schil en snijd het teentje knoflook en gember.
Was en snijd de paksoi en paprika en snijd de shiitake en/of kastanjechampignons in stukjes.
Verhit de ghee/kkosolie en voeg de knoflook, gember toe en shiitake/kastanjechampignons toe. Roer het geheel goed door.
Voeg dan ook de paksoi (stukjes stengel), paprika en cashewnoten toe en warm het geheel een paar minuten op.
Kook ondertussen de zilvervliesrijstnoedels in een aantal minuten gaar.
Giet de zilvervliesrijst noedels af en voeg toe aan het groentemengsel., samen met de bladeren van de paksoi
Verdeel de mix over de borden en voeg de dressing naar behoefte toe.
Eet smakelijk!
Comments