top of page
Zoeken

Recept; Hazelnootwafels met banaan

Bijgewerkt op: 2 jun. 2022

Dit is een heerlijk recept met ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Mis je een bepaald ingredient zoals bijvoorbeeld de hazelnoten, dan kun je deze ook makkelijk vervangen met andere soort noten. Of mis je de bananen, dan kun je deze vervangen door bijvoorbeeld zoete aardappel, courgette of pompoen. Ik maak regelmatig wafels, omdat je eindeloos kunt varieren, ze makkelijk te bewaren zijn en ze er leuk uitzien zodat de kids ze ook eten. Dit recept is gebaseerd op de cacao wafels uit het Blender Boek van Nora French. Een heel fijn boek met diverse verantwoorde recepten, erg fijn om inspiratie uit te halen! Wel geef ik altijd een draai aan de recepten, voor een extra gezonde touch voor de darmen, of gewoon simpelweg, omdat ik niet altijd alles in huis heb.


Ingrediënten (6 - 8 wafels)

150 gram hazelnoten

150 gram amandelmeel

2 bananen

4 eieren

6 medjoul dadels (zonder pit)

2 el kaneel

1 tl arrowroot / baksoda

200 ml amandelmelk

snufje zout

Kokosolie voor het bakken


Beleg

100 g blauwe bessen

handje kokosrasp


Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten muv de kokosolie in een blender en mix tot je een egaal beslag hebt.

  2. Verhit het wafelijzer

  3. Vet beide kanten van het wafelijzer in met de kokosolie en wacht vervolgens tot het wafelijzer heet genoeg is voor het beslag

  4. Schenk het beslag in het wafelijzer, zorg dat je deze voldoende vult

  5. Bak de wafels +/- 4 minuten

  6. Klaar! Vet vervolgens het wafelijzer opnieuw in voor de volgende wafels

  7. Beleg de wafels met blauwe bessen en strooi er een beetje kokosrasp overheen











bottom of page