Dit is een heerlijk recept met ingrediënten die je eigenlijk altijd wel in huis hebt. Mis je een bepaald ingredient zoals bijvoorbeeld de hazelnoten, dan kun je deze ook makkelijk vervangen met andere soort noten. Of mis je de bananen, dan kun je deze vervangen door bijvoorbeeld zoete aardappel, courgette of pompoen. Ik maak regelmatig wafels, omdat je eindeloos kunt varieren, ze makkelijk te bewaren zijn en ze er leuk uitzien zodat de kids ze ook eten. Dit recept is gebaseerd op de cacao wafels uit het Blender Boek van Nora French. Een heel fijn boek met diverse verantwoorde recepten, erg fijn om inspiratie uit te halen! Wel geef ik altijd een draai aan de recepten, voor een extra gezonde touch voor de darmen, of gewoon simpelweg, omdat ik niet altijd alles in huis heb.
Ingrediënten (6 - 8 wafels)
150 gram hazelnoten
150 gram amandelmeel
2 bananen
4 eieren
6 medjoul dadels (zonder pit)
2 el kaneel
1 tl arrowroot / baksoda
200 ml amandelmelk
snufje zout
Kokosolie voor het bakken
Beleg
100 g blauwe bessen
handje kokosrasp
Bereiding
Doe alle ingrediënten muv de kokosolie in een blender en mix tot je een egaal beslag hebt.
Verhit het wafelijzer
Vet beide kanten van het wafelijzer in met de kokosolie en wacht vervolgens tot het wafelijzer heet genoeg is voor het beslag
Schenk het beslag in het wafelijzer, zorg dat je deze voldoende vult
Bak de wafels +/- 4 minuten
Klaar! Vet vervolgens het wafelijzer opnieuw in voor de volgende wafels
Beleg de wafels met blauwe bessen en strooi er een beetje kokosrasp overheen