top of page
Zoeken

Groene rijst curry

Curcuma en gember ondersteunen beiden de spijsvertering, daarnaast helpen ze om maag-darmklachten te verlichten.


ree

Ingrediënten (2 personen)

100 - 150 gr zilvervliesrijst

300 ml groentebouillon (bio blokje) 

1 venkel

1/2 paprika

100 gr doperwten (diepvries)

1 handvol rozijnen

scheut kokosmelk

2 cm verse gember

1 tl curcuma poeder

snuf zwarte peper

sap van 1/2 citroen


Topping

evt amandelen, in stukjes

peterselie


Bereiding

  1. Doe de rijst samen met de groentebouillon in een pan op middelhoog vuur en kook zoals op de verpakking.

  2. Was en snijd de paprika en venkel in stukjes. Snijd ook de gember in stukjes.

  3. Verhit de ghee en voeg de gember, paprika, venkel en doperwten toe.

  4. Bak een paar minuten. 

  5. Doe de rijst na het koken in het vergiet en voeg de rijst toe aan het groentemengsel.

  6. Voeg dan ook de kokosmelk, curcuma, rozijnen en peper toe aan dit mengsel.

  7. Roer goed door.

  8. Verdeel over de borden, druppel er een beetje citroensap over en voeg vervolgens de peterselie en eventueel de amandelstukjes toe.


Eet smakelijk!


 
 
 

Opmerkingen


bottom of page