Groene rijst curry
- Tessa Lutgert - van der Sommen
- 27 mei 2024
- 1 minuten om te lezen
Curcuma en gember ondersteunen beiden de spijsvertering, daarnaast helpen ze om maag-darmklachten te verlichten.

Ingrediënten (2 personen)
100 - 150 gr zilvervliesrijst
300 ml groentebouillon (bio blokje)
1 venkel
1/2 paprika
100 gr doperwten (diepvries)
1 handvol rozijnen
scheut kokosmelk
2 cm verse gember
1 tl curcuma poeder
snuf zwarte peper
sap van 1/2 citroen
Topping
evt amandelen, in stukjes
peterselie
Bereiding
Doe de rijst samen met de groentebouillon in een pan op middelhoog vuur en kook zoals op de verpakking.
Was en snijd de paprika en venkel in stukjes. Snijd ook de gember in stukjes.
Verhit de ghee en voeg de gember, paprika, venkel en doperwten toe.
Bak een paar minuten.
Doe de rijst na het koken in het vergiet en voeg de rijst toe aan het groentemengsel.
Voeg dan ook de kokosmelk, curcuma, rozijnen en peper toe aan dit mengsel.
Roer goed door.
Verdeel over de borden, druppel er een beetje citroensap over en voeg vervolgens de peterselie en eventueel de amandelstukjes toe.
Eet smakelijk!



Opmerkingen