top of page
Zoeken

Gestoomde zalm met groene asperge

Tessa Lutgert - van der Sommen

Kelp zeezout bevat veel jodium wat een bouwstof is voor je schildklier. Zalm bevat veel omega 3 wat ontstekingsremmend werkt en voor je darmslijmvlies van belang is.



Ingrediënten (2 personen)

1 tl ghee/kokosolie

2 stukken bio zalm van +/- 100 gr

20 stuks groene asperges

1 handvol pijnboompitten

sap van 1/2 citroen


Dressing

Olijfolie extra vierge

sap van 1/2 citroen

snuf kelp zeezout (heb je dit niet, dan himalaya zout)

snuf peper

1/2 tl dille


Bereiding

  1. Besprenkel de zalm met het citroensap en stoom 10 minuten in een stoompan (heb je die niet, gebruik dan de oven).

  2. Was en snijd ondertussen de asperge,

  3. Verhit de ghee/kokoslie en bak de asperge even kort aan

  4. Bak de pijnboompitten aan het einde nog kort mee.

  5. Mix de ingrediënten voor de dressing alvast door elkaar.

  6. Verdeel de asperges over de borden en leg de zalm erover.

  7. Voeg de dressing naar behoefte toe.

Eet smakelijk!


Bình luận


bottom of page