Kurkuma en gember werken beiden ontstekingsremmend, waardoor deze soep een gezonde boost is voor je darmen.
Heb je meer trek? doe er quinoa of zilvervliesrijst naast of doorheen!
Ingrediënten (2 personen)
kokosolie om in te bakken
5 grote wortels
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 cm verse gember
1 ruime tl kurkumapoeder
sap van 1/2 citroen
300 ml kokosmelk
600 ml groentebouillon (bio bouillonblokje bij voorkeur)
Snuf zwarte peper
1 handvol walnoten
Bereiding
Was en snijd de wortels in stukjes en schil en snijd ook het sjalotje.
Pers het knoflook fijn en snijd de gember in kleine stukjes.
Verhit de kokosolie in een middelgrote soeppan en voeg de knoflook, het sjalotje, de gember en de wortels toe.
Roer goed door.
Voeg dan de groentebouillon, het kurkumapoeder en de kokosmelk toe en laat 15 minuten op middelhoog vuur staan.
Pureer en verdeel het over de soepkommen. Voeg vervolgens nog wat peper en stukjes (gebakken) walnoot toe.
Eet smakelijk!
コメント