Frisse gerookte makreelsalade
- Tessa Lutgert - van der Sommen
- 11 okt 2022
- 1 minuten om te lezen
Deze salade is een mix van goede vetten, eiwitten en koolhydraten en geeft je een boost voor de rest van de dag. De makreel zorgt voor het verzadigingsgevoel, waarbij de groene appel en augurk zorgen voor een frisse bite. De zelfgemaakte mayonaise als dressing kun je overal bij gebruiken.

Ingrediënten (2 personen)
200 gr eikenbladsla
150 gr gerookte makreel
5 radijsjes
1 groene appel
3 zoetzure augurken
bieslook
Bereiding
Snijd de makreel, appel, radijsjes en augurken in stukjes en meng met de eikenbladsla. Garneer met de bieslook. Voeg naar behoefte zelfgemaakte mayonaise toe.
Dressing: zelfgemaakte mayonaise
2 eieren
250 ml olijfolie
1/2 citroen
2 el appelazijn
snufje zout
Bereiding
Meng alle ingrediënten in de blender en mix tot een egale substantie. De mayonaise kun je tot 2 weken koel bewaren in een afgesloten pot.
Eet Smakelijk!



Opmerkingen