Easy Quinoa
- Tessa Lutgert - van der Sommen
- 27 mei 2024
- 1 minuten om te lezen
Door de amandelen even mee te bakken zijn ze gemakkelijker te verteren. Eet je alleen? bewaar de rest dan voor het avondeten, ben je meteen klaar

Ingrediënten (2 personen)
100 - 150 gr quinoa
350 - 400 ml groentebouillon (bio groente bouillon blokje
1 el ghee
1 courgette
1tl gemberpoeder
1 handvol gehakte amandelen
Dressing
sap van een 1/2 citroen & citroenrasp
olijfolie
1 tl honing
snuf himalaya zout & zwarte peper
Bereiding
Doe de quinoa met de groentebouillon in een pan en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken tot het water is opgelost.
Was en snijd de courgette.
Verwarm de ghee in een pan en voeg daar de stukjes courgette en het gemberpoeder aan toe.
Voeg als ze bijna klaar zijn de gehakte amandelen toe en laat even meebakken.
Maak de dressing van het citroensap, de rasp, de honing en wat peper en zout.
Verdeel de quinoa over de borden en voeg de courgette en amandelen toe.
Voeg naar behoefte dressing toe.
Eet smakelijk!



Opmerkingen