Zalm zit bomvol omega 3 vetzuren, wat ontstekingsremmend werkt en een booster is voor je darmimmuniteit. Eet je geen vis? Vervang de zalm dan door cashewnoten en doe er bv wat hennepzaad en citroenrasp over.

Ingrediënten (2 personen)
1 tl ghee/kokosolie
1,5 courgettes
1 bio groentebouillon blokje
1 takje verse dille
heet water
snuf zwarte peper
6 blaadjes basilicum
2 stukjes bio wilde zalm (naar behoefte)
Scheut kokosmelk
Sap van 1/2 citroen
Bereiding
Was en snijd de courgette in stukjes.
Verhit de ghee in een soeppan en voeg de courgette toe.
Bak een paar minuten en voeg dan heet water toe, totdat alle courgette stukjes onder water staan.
Voeg hier ook het bouillonblokje, peper en blaadjes basilicum aan toe.
Laat zo’n 10 - 15 minuten zachtjes koken.
Besprenkel ondertussen de zalm met het citroensap en doe er een beetje peper overheen.
Stoom ongeveer 10 minuten in de stoompan (niet aanwezig? bereid dan op deze manier in de oven, met een beetje olijfolie).
Doe een flinke scheut kokosmelk bij de soep en pureer tot een glad geheel.
Verdeel over de borden en voeg de zalm, in stukjes en dille toe.
Eet smakelijk!
Comments