Blueberry overnight oat
- Tessa Lutgert - van der Sommen
- 27 mei 2024
- 1 minuten om te lezen
Ben je het de avond ervoor vergeten te maken, maar heb je hier wel zin in? Maak er dan een warme havermout van, door het havermoutmengsel in een pannetje op te warmen, met de bessen erdoorheen. Ook lekker!

Ingrediënten (1 persoon)
250 ml rijstmelk/amandel/kokosmelk
50 - 70 gr havermout/haverzemelen
scheut honing
1 el lijnzaad
1/2 tl kaneel
2 el kokosrasp
50 gr bevroren blauwe bessen
sap van 1/2 citroen
Bereiding
Meng de plantaardige melk met de havermout, honing, lijnzaad, kaneel en kokosrasp in een kommetje en zet het een dag vantevoren in de koelkast.
Roer de volgende morgen de oat mix even goed door.
Doe de volgende ochtend de bevroren bessen in een pannetje op middelhoog vuur en voeg het citroensap toe. Laat staan tot de bessen ontdooid zijn en het geheel lekker sappig is.
Voeg de bessensap aan de oatmix toe, eventueel met wat extra kokosrasp.
Eet smakelijk!



Opmerkingen