top of page
Zoeken

Banana bread booster

Tessa Lutgert - van der Sommen

Het bananenbrood kun je een week buiten de koelkast bewaren, in folie verpakt. Dus je kunt hier rustig een aantal keer van ontbijten, of meenemen voor onderweg!

Eet je geen eieren? voeg dan 6 el ongezoete appelmoes en 2 theelepels extra bakpoeder toe.



Ingrediënten

3 bananen

4 eieren

120 gr boekweit / amandel / havermeel (of een mix)

5 el arrowroot

2 el gesmolten kokosolie

3 el geraspte kokos

2 handenvol pecannoten, in stukjes

2 handenvol cranberries (of rozijnen)

1 tl kaneel

1 tl bakpoeder (natuursteen bakpoeder)


Optioneel: blauwe bessen en sap van 1/2 citroen - verwarmen als bosbessensaus


Bereiding

  1. Verhit de oven op 175 graden.

  2. Doe de bananen, eieren en gesmolten kokosolie in de blender en mix tot een glad geheel.

  3. Voeg ook de droge ingrediënten, het meel, de arrowroot, geraspte kokos, kaneel en het bakpoeder door elkaar.

  4. Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel, samen met de stukjes pecannoten en cranberries. Roer goed door.

  5. Doe een stuk bakpapier in een cakeblik en doe het mengsel erin.

  6. Bak +/- 50 min in de oven en laat licht afkoelen voordat je het brood aansnijd.

  7. Snijd naar behoefte 1 of 2 plakken af als ontbijt, en combineer bijvoorbeeld met verwarmde blauwe bessensaus.

Eet smakelijk!


Comentarios


bottom of page