Asperge werkt zowel leverontgiftend en is ook voedend voor je darmslijmvlies.
Tip: Voeg een lijnzaadcracker met avocado / humus of geitenkaas toe als je meer trek hebt, of een gekookt eitje.

Ingrediënten (2 personen)
350gr witte (uit blik) en/of groene asperges
1 el ghee/kokosolie voor in de pan
1 teentje knoflook
1 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
2 cm verse gember
500 ml groentebouillon
Topping
2 el pijnboompitten
2 tl hennepzaad
snuf zwarte peper
sap van 1/2 citroen en citroenrasp
Bereiding
Snijd de asperges in stukken van 2 - 3 cm.
Doe de ghee/kokosolie, knoflook en kruiden in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de aspergestukken toe en bak kort mee.
Voeg de bouillon toe en laat 20 min zachtjes koken. Bak ondertussen de pijnboompitten.
Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
Schenk uit in 2 kommen, en garneer met de pijnboompitten, het hennepzaad, wat peper en citroensap en rasp.
Eet smakelijk!
Comentários