top of page

YouLife: Orthomoleculaire darmtherapie & Hormooncoaching

Wat houdt het in globale lijnen in en wat kun je verwachten?

Orthomoleculaire (darm)therapie kijkt naar de bouwstoffen in het lichaam. Wat heeft jouw lichaam nodig om optimaal te functioneren? Is de energieverdeling op peil? Wanneer dit niet het geval is, ontstaan er energietekorten op plekken in je lichaam waardoor klachten ontstaan. Ik kijk waar het lichaam uit balans is en waardoor dit wordt veroorzaakt. Omdat de darmgezondheid essentieel is voor een goed functionerend gezond lichaam, een gezonde mind en een significante rol speelt in de aanmaak van hormonen, vormt deze in mijn aanpak altijd de basis. Het gehele spijsverteringskanaal wordt onder de loep genomen. Krijg je voldoende voedingsstoffen binnen? Kunnen ze goed worden omgezet, opgenomen en uitgescheiden? Dit is afhankelijk van ontzettend veel factoren en systemen in jouw lichaam. Wanneer er ergens in dit hele proces iets misgaat ontstaan er tekorten, wat op den duur klachten geeft. Je zult merken dat veel kwaaltjes verdwijnen bij een goede darmgezondheid!

Naast een uitgebreide anamnese werk ik ook met bloed en ontlastingsonderzoeken en kunnen we testen op voedingsintoleranties. Zo kunnen we inzichtelijk krijgen wat uit balans is en gericht te werk gaan. Hieruit volgt een persoonlijk behandelplan, afgestemd op jouw behoeften, toepasbaar in jouw leven! We gaan je lichaam voeden met wat het nodig heeft. Dit houdt in de juiste voeding, beweging, slaap en ontspanning, maar ook je mindset en gedachten behoren tot het voeden van jouw lichaam. Wat zijn voor jou energiegevers en nemers?  Supplementen zetten we gericht in ter ondersteuning, als steuntje in de rug om eventuele tekorten aan te vullen met als doel het lichaam het daarna weer zelf op te laten pakken. Hiermee spreek je de kracht van het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan. 

Hormooncoaching is coachen op het gebied van hormonen. Onze hormoonhuishouding stuurt veel lichaamsprocessen aan. Het bepaalt hoe jij je gedurende de dag, rondom en tijdens jouw menstruatie en een eventuele zwangerschap voelt. Is er een disbalans, dan kunnen er hormoonklachten ontstaan zoals hormonale migraine, PCOS, PMS, moodswings, huidproblematiek en vruchtbaarheidsproblemen.  Deze hormoonklachten worden veroorzaakt door dominantie versus een tekort van een bepaald hormoon, waarbij we de focus leggen op het weer in balans krijgen van dit hormoon. Ook kunnen we de hormoon niveaus meten door middel van speekseltesten wanneer je dit inzichtelijk wilt hebben. In het behandelplan sturen we specifiek op deze hormonen. Omdat de darmen en het spijsverteringsstelsel de basis zijn voor een gezonde hormoonhuishouding, zal dit ook de basis vormen voor het behandelplan. Zo werk je niet alleen aan je hormonale balans, maar aan je gehele energie niveau!

YL-icoon.png

Heb jij je buik (soms letterlijk) vol van:

PMS (premenstrueel syndroom)

Weerstandsproblemen

Onregelmatige stoelgang

Voedselovergevoeligheid

Allergieën

Huidproblemen

Slapeloosheid

Overgewicht

PCOS

Hormonale migraine

Stemmingswisselingen

Vermoeidheid

Opgeblazen buik

YL-icoon.png

Stap 1
Gratis kennismaking
± 15 min

Stap 2
Intake & persoonlijk advies
±90 min



Stap 3
Vervolgconsult(en)
±60 min



Stap 4
Afsluitend consult

Werkwijze

Iedereen is uniek en dus ook elk traject. Bij het eerste consult bespreken we aan de hand van het klachtenpatroon en de wensen hoe het traject er uit kan komen te zien.

Als eerste hebben we wanneer gewenst een telefonische kennismaking. Een gratis kennismaking om te voelen en ervaren of er een wederzijdse klik is. Het is belangrijk dat het onderbuikgevoel positief is, omdat jij als cliënt het vertrouwen moet hebben in mijn advies. Is dat er, dan gaan wij lekker aan de slag!

Dan is daar het eerste consult. Voorafgaand krijg je een uitgebreid intakeformulier toegestuurd om alvast een beeld van jouw gezondheid te krijgen. Tijdens dit consult wil ik veel over jou en jouw klachten te weten komen. Wat zijn de klachten? Wanneer zijn ze begonnen? Zijn er bepaalde dingen gebeurt die veel impact op jou hebben (gehad)?

Vervolgens bepalen wij samen hoeveel consults er naar verwachting nodig zijn om jouw doel(en) te bereiken, en besluiten we of er eventueel aanvullende vragenlijsten en / of labtesten gewenst zijn. Ik werk met uiteenlopende testen zoals feces onderzoek dat zich richt op darmproblematiek, bloedtesten o.a. voor voedselovergevoeligheid, insulineresistentie en de mineralenstatus,  en speekseltesten voor de hormonale balans.  Ook is de EMB test inzetbaar. Na afloop van dit eerste gesprek krijg jij jouw persoonlijke behandelplan toegestuurd. 

Drie a vier weken na het eerste consult volgt de tweede. Tijdens dit consult bespreken wij hoe de weken zijn gegaan. Hoe gaat het? En waar loop jij tegenaan? Wat is er nog nodig om het gewenste resultaat te bereiken? Daarbij bespreken wij eventuele uitslagen van onderzoeken waarvan we de uitslag verwerken in jouw behandelplan en bespreken we hoe de volgende weken eruitzien.

 

Ben jij waar je wilt zijn dan sluiten we hiermee het traject af. Mocht dit nog niet het geval zijn dan plannen we verdere vervolg consulten in. Optioneel kunnen er extra onderzoeken worden ingezet. Gemiddeld duurt een traject zo’n 3 à 4 consults verspreidt over een aantal maanden. Jouw lichaam heeft de tussenpozen nodig om te wennen aan de veranderingen. Loop jij tegen hobbels of vraagtekens aan, dan mag je tussentijds altijd appen, bellen of mailen.

Tijdens het laatste consult bespreken we hoe jij je nieuwe manier van leven eigen kunt maken. Alleen zo zal jij blijvend resultaat voelen. Het nieuwe ritme wordt als standaard in jouw leven geintegreerd. 

Uit het oog, niet uit het hart.

Zodra het laatste consult is afgerond, houdt mijn support niet op. Na een halfjaar neem ik weer contact op om te kijken hoe het ervoor staat en of er behoefte aan een check-up is. Wat denk jij ervan?

"Gezondheid is veel meer dan de afwezigheid van ziekte" - Alexis Carrel

bottom of page