top of page

Darm Microbioom Check Up

Heb jij al langere tijd last van darmklachten? Heb je regelmatig een opgeblazen buik en buikpijn? Een onregelmatige stoelgang en dunne of drijvende ontlasting? Of juist obstipatie? Of herken jij jezelf in klachten die door een disbalans in de darmen veroorzaakt kunnen worden  zoals huidproblemen (eczeem, acne, psoriasis), slaapproblemen, voedselovergevoeligheid, astma, overwichtig zijn of heb je regelmatig terugkerende infecties? 

Dan is het verstandig om eens in jouw darmgezondheid te duiken! Met een microbioom darm onderzoek worden jouw bacterien, schimmels en parasieten in kaart gebracht en kunnen we gericht aan de slag om jouw klachten aan te pakken! Zo kunnen bepaalde bacteriesoorten in de darmen bijvoorbeeld ontstekingen uitlokken, anderen kunnen ervoor zorgen dat je een moeilijke stoelgang hebt, of dat je moeilijk kunt ontspannen. Ook heeft jouw darmgezondheid een sterke invloed op je gemoedstoestand! 

Darm Microbioom Check Up

​Duur: 4 weken

 • Microbioom Lab Onderzoek * & analyse t.w.v. EUR 299,-

 • Digitale vragenlijst

 • Consult (60 min) waarin we inzoomen op jouw klachten en wensen

 • Uitwerking van het onderzoeksrapport in een persoonlijk integraal plan, gekoppeld aan jouw klachten en darmgezondheid

 • Vervolgconsult (60 min) na 4 weken, met bespreking van het onderzoek en plan 

€497,-

Instroom bij het 4 maanden traject mogelijk na eerste consult 

Premium Microbioom 1:1 Traject

​Duur: 4 maanden

 • Microbioom Lab Onderzoek * & analyse t.w.v. EUR 299,-

 • Digitale vragenlijst

 • Consult (60 min) waarin we inzoomen op jouw klachten en wensen

 • Advies na 1e consult om thuis alvast mee te starten

 • Uitwerking van het onderzoeksrapport in een persoonlijk integraal plan, gekoppeld aan jouw klachten en darmgezondheid

 • 3 vervolgconsults, het 3e en 4e consult vinden ieder na 6 weken plaats zodat uitwerking op het microbioom kan plaatsvinden. Zo kan stapsgewijs het darm herstelplan worden uitgevoerd en bijgesteld waar nodig

 • Persoonlijk plan na het 4e en afsluitende consult om als nieuwe standaard in jouw leven te integreren

 • 24/7 gelegenheid om vragen te stellen

 • YouLife journal voor dagelijkse wellness log en mogelijkheid tot delen van wekelijkse check-in voor tussentijds support

 • Food Guide met 35+ recepten en tips

€749,-

Betalen in termijnen mogelijk.

* Dit onderzoek is uit te breiden naar een Premium Ontlastingstest waarbij de gehele verterings- en darmimmuniteit wordt meegenomen, tegen een opslag van €150,-.

Indien je aanvullend verzekerd bent kun je in aanmerking komen voor vergoeding van je consulten. Check hier hoeveel je vergoed krijgt. Een intake consult inclusief advies is €155,-. Een vervolg consult van 60 min is €95,-.

"Improve your health by improving your gut health first"
- Tessa Lutgert - van der Sommen -

"Na maanden van onderzoeken en klachten, obstipatie, depressies, 0 energie en migraine kwam ik via de huisarts bij Tessa terecht. Binnen twee weken voelde ik al een wereld van verschil en de resultaten werden alleen maar beter. Waar ik in het begin soms moeite had met voedingskeuzes, was dit na een maand al een levenswijze geworden. Ik was volledig op mijn gemak bij Tessa. Fijne vrouw die de tijd neemt en dingen duidelijk uitlegt. Vol vertrouwen doe je wat ze aanreikt. Ook de verdere begeleiding is top. Na 2,5 maand weer begonnen met krachttraining, waar ik in het begin van het traject niet eens de vaatwasser kon uitruimen.

Groot fan,"

— Galina, 48 jaar

"Dankzij de fijne begeleiding van Tessa voel ik mij eindelijk gehoord en gezien. Onze eerste ontmoeting voelde meteen goed en vertrouwd. Ik ben ontzettend blij dat ik me bij haar praktijk heb aangemeld. Door middel van haar begeleiding heb ik  veel inzichten gekregen en is het mij gelukt om de juiste stappen te ondernemen om weer een gezonde darmflora te creëren."

— Coco, 33 jaar

"Vanwege het continu ziek zijn, mijn lage energieniveau en het nachtenlang wakker liggen, ben ik op zoek gegaan naar een andere aanpak, en bij Tessa terecht gekomen.

Het voelde heel vertrouwd. Eindelijk is mijn energie weer terug en kan ik weer slapen! Ook varieer ik nu meer qua voeding en vind ik het zelfs leuk om in de keuken te staan. Dankbaar voor deze stappen die ik heb kunnen zetten."

— Amber, 25 jaar

"Heel fijn consult. Ben erachter gekomen waardoor ik last heb van mijn buik en hebben een plan gemaakt om de darmen sterker te maken. Nu al heel veel baat bij!"

— Floor, 36 jaar

bottom of page